Inspiratie
Magazine
NL Greenlabel
Duurzaamheid, biodiversiteit en aandacht voor groen
Even voorstellen...
Melvin is het vaste gezicht in onze nieuwe werkplaats
Gemeente Zwolle
Het hekwerk van Van Vliet houdt mens en dier tevreden

Goed nieuws en mooie ontwikkelingen; laat je inspireren!

Hoe mooi is het om in deze tijd, waarin de laatste coronamaatregelen net zijn afgeschaft, positieve ontwikkelingen en goed nieuws te kunnen melden. Tegelijkertijd heerst er een dubbel gevoel omdat niet zo heel ver hier vandaan afschuwelijke gebeurtenissen plaatsvinden.

Wij hopen in elk geval dat positief nieuws jou daadwerkelijk kan inspireren. Neem het bijzondere project dat we mochten doen voor de gemeente Zwolle. Hier zette onze plaatsploeg alle creativiteit in en hebben we samen een mooie natuur-inclusieve oplossing gerealiseerd. En het verhaal van NL Greenlabel; ons lidmaatschap hiervan is er niet voor niets. In het interview met onder meer Lodewijk Hoekstra lees je waarom. 

Binnen onze organisatie gebeurt ook een hoop goeds. Met het betrekken van onze nieuwe locatie, hebben we flink geïnvesteerd in onze werkplaats. Onze collega Melvin laat zien wat we allemaal in huis hebben. Verder maken we met de implementatie van Bumbal als planning software niet alleen een slag op het gebied van efficiency, ook zal het serviceniveau naar onze klanten nog hoger worden. Zo is het binnenkort mogelijk afhaalafspraken eenvoudig in te plannen.

We maken een gestage en gezonde groei door. Met plezier laten wij je weten dat we in de komende maanden twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Gonny van der Vlis gaat zich buigen over marketing & communicatie en Leon Blom komt ons versterken in de rol van accountmanager. In een volgende editie stellen zij zich graag aan je voor.

We hopen je wederom te inspireren!

Hans de Vries
Manager Operations

NL Greenlabel: keuzes maken die leiden tot een betere wereld

NL Greenlabel
NL Greenlabel

“Gelukkig krijgt groen steeds meer aandacht. Maar nog altijd worden tuinen, buitenruimtes, het groen in woonwijken, parken en bedrijven aangelegd met materialen die niet altijd duurzaam zijn. Soms worden materialen gebruikt die onnodig slecht zijn voor het milieu. Dat moet anders kunnen, en gelukkig kan het ook anders. Dat zien wij terug in de bijna 200 bedrijven die zich hebben aangesloten bij NL Greenlabel en in het feit dat we met NL Greenlabel steeds meer bereiken in de politiek”, vertelt tv-presentator, ondernemer, hovenier en tuinontwerper Lodewijk Hoekstra.

Lodewijk Hoekstra richtte samen met Nico Wissing in 2010 NL Greenlabel op. “Nico is zeer ervaren in duurzaam en innovatief tuin- en landschapsontwerp. We vullen elkaar goed aan en we delen dezelfde visie als het gaat om duurzaamheid. Ons doel is om bedrijven, overheden en inwoners te helpen bewust en respectvol om te gaan met de natuur in de leefomgeving. NL Greenlabel maakt duurzaamheid meetbaar. Neem de internationale keurmerken FSC en PEFC, die zijn ontzettend belangrijk want die maken de duurzaamheid van hout aantoonbaar. Maar met NL Greenlabel gaan we een stap verder. Wij kijken integraal naar het product, de gebruiksduur, energieverbruik en bijvoorbeeld transport. Wij maken de totale keten inzichtelijk, want je kunt nog zo’n fantastisch ‘groen’ product hebben, als bijvoorbeeld het vervoer of de verpakking van het materiaal slecht is voor het milieu kun je vraagtekens zetten bij de term duurzaamheid. Onze duurzaamheidspaspoorten maken inzichtelijk hoe duurzaam de producten en de toeleveranciers werkelijk zijn.”

Fan van kastanjehout

“Wij zijn heel trots op partners als Van Vliet Duurzaamhout. Zij bieden niet alleen houtsoorten met een lange levensduur, maar ze halen het hout van dichtbij uit Nederland, Frankrijk, Engeland en Italië. Bovendien werken zij samen met bedrijven die verantwoord omgaan met bosbeheer”, vervolgt Lodewijk. “Niet voor niets ben ik fan van hun kastanjehout en de zogenoemde schapenhekken.”

De wereld beter achterlaten voor onze kinderen

NL Greenlabel heeft in de afgelopen 10 jaar veel bereikt. De aangesloten organisaties delen dezelfde missie: de wereld groener en schoner achter te laten voor onze kinderen. “Wij helpen producenten, leveranciers, kwekers, maar ook gemeenten en projectontwikkelaars met het maken van keuzes die leiden tot een betere wereld. Zo zijn wij met al onze partners groot voorvechter van natuur-inclusief bouwen. Dat betekent bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten direct zaken meenemen als groene daken, energieopwekking en natuur in de buurt. Samen met Ballast Nedam hebben we een petitie voor natuur-inclusief bouwen ontwikkeld dat nu de aandacht heeft van minister de Jonge. Het is ontzettend mooi dat we dit hebben weten te bereiken”, aldus Nico Wissing.

Duurzaamheid, biodiversiteit en aandacht voor groen

Nico en Lodewijk houden duurzaamheid, biodiversiteit en aandacht voor groen met NL Greenlabel op de kaart. Daarnaast maakt Lodewijk diverse tv-programma’s waarin deze thema’s altijd de rode draad vormen. “In het programma ‘Lodewijks groene geluk’ hebben we een schoolplein vergroend. Hier was Van Vliet Duurzaamhout partner in. Mooi hoe we daar samen het plein hebben vergroend en een prachtige natuurlijke uitstraling hebben  gegeven. Ik vind het belangrijk om zo vroeg mogelijk kinderen bewust te maken van het belang van de natuur. Het is niet vijf voor twaalf maar half drie! We moeten echt met elkaar aan de slag om de aarde te redden.”

Van Vliet Duurzaamhout en NL Greenlabel

Ernst-Jan Damen, mede-eigenaar Van Vliet Duurzaamhout: “NL Greenlabel helpt bij het meetbaar maken van duurzaamheid en dat is voor ons heel waardevol. Onze producten hebben het Duurzaamheidspaspoort van NL Greenlabel. Dit paspoort is gebaseerd op een samenhangende beoordeling van de productiefase, de gebruiksfase en de circulariteit van ons hout. Dat geeft dus een heel compleet beeld. We merken dat steeds meer van onze opdrachtgevers zoals projectontwikkelaars, overheden, de recreatiesector maar ook hoveniers en architecten steeds meer waarde hechten aan producten die bewezen duurzaam zijn. Wij zijn blij met het partnership dat we hebben met NL Greenlabel.”

Onze visie op duurzaamheid

 
 

 

© Stokvis Content / Lodewijks Groene Geluk

Deel dit artikel:

Even voorstellen...Melvin Kirpenstein

Melvin Kirpenstein
Melvin Kirpenstein

Melvin is een vast gezicht in onze werkplaats en werkt al vele jaren met enthousiasme voor Van Vliet Duurzaamhout.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

"Stoffig!", zegt hij met een lach. ’s Ochtends is hij op tijd op locatie, drinkt een kop koffie en dan gaat het afzuigsysteem aan. "Ik ben vijf dagen in de week in Cothen te vinden. Iedere dag maak ik verschillende producten op maat en samen met de klant en afdeling verkoop bespreek ik de wensen. Het bouwen van hekwerken, tafels, slagbomen, een kippenhok of het verlengen van palen door speciale lasverbindingen; er is heel veel mogelijk. Ik denk graag mee zodat we de wensen van klanten kunnen realiseren." 

'Ik leer iedere dag weer iets nieuws'

"Ik vind het leuk om met veel verbindingen te werken die als ‘puzzelstukjes’ goed in elkaar vallen. Het is toch mooi om zelf iets te bouwen en direct resultaat te zien? Dat mijn dagen iedere dag anders zijn, maakt mijn werk extra leuk en interessant. Ik leer elke dag!"

Sinds eind 2021 heeft Van Vliet Duurzaamhout een compleet nieuwe werkplaats met verschillende machines, zoals een tafel- en afkortzaag en een verdikte bank die planken op de gewenste dikte en breedte schaaft. "Zo kunnen we nog meer betekenen voor onze klanten en efficiënter werken. Dat is belangrijk want de vraag groeit."

Waar komen wij jou tegen als je niet aan het werk bent?

"Ik klus op de bouwplaats en doe graag een drankje samen met vrienden. Ook ben ik met mijn vriendin op zoek naar een leuk huis. Ik geniet van het leven!"

Deel dit artikel:

VACATURE | Wij zoeken een senior commerciële binnendienst!

Kom jij bij ons werken?
Kom jij bij ons werken?

De binnendienst is dé hub waar alle vragen voor producten, offertes en adviezen van onze klanten binnenkomen. Samen met een aantal collega’s ben jij een belangrijk aanspreekpunt voor zowel bestaande als potentiële nieuwe klanten. Je bent verantwoordelijk voor het commercieel opvolgen van offertes, je onderhoudt de relatie met bestaande klanten, geeft advies aan klanten en lost problemen op. Je bent mede verantwoordelijk voor het gehele ordertraject. Een veelzijdige senior binnendienst functie waarbij je veel eigen verantwoordelijkheid kunt gaan krijgen.

Enthousiast geworden?

Bekijk de vacature op onze site en wie weet tot snel!

Bekijk de vacature

Deel dit artikel:

Hekwerk van Van Vliet om Zwolse eilandjes houdt mens en dier tevreden

Marit Benning
Marit Benning
Beheeradviseur groen

Dicht bij de natuur wonen is leuk. Maar niet altijd, ondervonden bewoners van de Zwolse nieuwbouwwijk Stadshagen. Aan de voorzijde van hun appartementen liggen twee kleine eilandjes waar ganzen graag komen. Dat zorgt dag en nacht voor een heleboel kabaal. De klachten stroomden binnen bij de gemeente Zwolle; er moest iets gebeuren.

"Vorig jaar klaagden zoveel bewoners over geluidsoverlast, dat onze afdeling een ‘beheerplan ganzen’ heeft laten opstellen door een gespecialiseerd adviesbureau", vertelt Marit Benning, beheeradviseur groen van de gemeente Zwolle. "Ganzen zoeken gras, een veilige plek voor hun nest en water om naartoe te vluchten. Dat vinden ze allemaal in Stadshagen, waar ze in groten getale naartoe vliegen. We startten een pilot om te zien wat er gebeurt met de ganzenpopulatie als de broedlocatie ontoegankelijk wordt. Van Vliet Duurzaamhout heeft beide eilandjes van Stadshagen langs de randen afgebakend met 75 meter hekwerk van kastanjehout."

Heen en weer roeien

"Een eilandje is natuurlijk lastig te bereiken, daarom zochten de mannen van Van Vliet contact met onze uitvoerende dienst. Die hebben van tevoren wat gesnoeid en gezorgd voor een roeibootje. Er moest flink heen en weer worden geroeid, want we hadden niet voorzien dat de ganzen zich toch nog tussen de spijlen van het kastanjehouten hekwerk door zouden wurmen. Zo groot is blijkbaar de aantrekkingskracht om daar te broeden. Van Vliet dacht goed mee en plaatste vervolgens een gaaswerk langs het hek. Zo'n tien centimeter van de grond, zodat kleinere dieren als eenden en meerkoeten nog wél op het eiland kunnen komen. De ganzen bereiken de eilandjes nog wel vliegend, maar we zien al een enorme afname."

Leefbaarheid

"Op de nieuwbouwlocatie waren vroeger weilanden waar de ganzen prima konden komen zonder tot last te zijn. Ik dacht eerst ook, hoeveel lawaai kan een gans maken? Maar als je de filmpjes bekijkt die de bewoners maakten, besef je dat er echt iets moest gebeuren. Zeker als je bedenkt dat er voordat het hekwerk geplaatst werd, per eiland al gemiddeld acht eieren werden uitgebroed op zo'n vijftien nesten. Die enorme groei is op deze plek onwenselijk. Sommige mensen vinden plaatsing van een hekwerk niet diervriendelijk, maar de leefbaarheid van de bewoners is ook belangrijk. Wanneer de ganzen alsnog vliegend het eiland weten te bereiken, dan moeten we naar andere mogelijkheden gaan kijken. Het is soms best een uitdaging om een goed evenwicht te vinden maar volgens mij houden we mens en dier tevreden met deze oplossing.”

Deel dit artikel:

Nieuws
Burgemeester op bezoek

Eind maart bracht onze burgemeester Iris Meerts een bezoek aan ons mooie bedrijf. Ze kreeg een rondleiding op onze locatie in Cothen en ze is (nog) meer te weten gekomen over ons duurzame hout en maatschappelijk ondernemen. En… het was vooral erg leuk, zoals Iris zelf ook beschrijft op haar Instagram-account.

Deel dit artikel:

Even presenteren: onze nieuwe bedrijfskleding

Mariëlle Pieper en Leroy van den Brink van Isero hebben een nieuw kledingpakket overhandigd aan onze 24 medewerkers. En dat was niet zomaar een overhandiging: onder het genot van een frietje en drinken kreeg iedereen zijn eigen bedrijfsoutfit. “We zijn blij met de kwaliteit en comfort van de nieuwe kleding. De medewerkers zijn altijd al een team geweest en stralen dit nu ook uit met de nieuwe bedrijfskleding”, vertelt Hans de Vries, manager Operations bij Van Vliet Duurzaamhout.

Lees meer

Deel dit artikel:

Inspiratiedag Timberlab

Afgelopen maand presenteerden we ons verhaal over duurzaam Europees hout tijdens de Inspiratiedag voor architecten, georganiseerd door onze partner Timberlab.

Hout kent ontzettend veel toepassingsmogelijkheden. In veel gevallen is het ook nog eens de beste en de meest duurzame keuze. Hout is niet voor niets het oudste bouwmateriaal dat de mens kent. Aan de hand van diverse voorbeeldprojecten lieten we de veelzijdige mogelijkheden van ons duurzame hout zien en deelden we onze kennis en advies.

Lees het hele artikel

Deel dit artikel:

Bumbal planningsysteem

Zelf een afhaalafspraak inplannen? Dat kan binnenkort! We gaan namelijk gebruikmaken van de Bumbal software waarmee we klanten nog beter en sneller kunnen informeren. Meer informatie hiervover volgt.

Deel dit artikel:

Beurzen: terugblik & vooruitblik

De Groene Sector Vakbeurs die in maart in Hardenberg plaatsvond werd druk bezocht! We konden volop onze ideeën delen en mogelijkheden van ons hout laten zien. We zijn blij met de belangstelling in onze duurzame houtsoorten en -producten en kijken alweer uit naar de beurzen in september en oktober!

Lees het hele artikel

Deel dit artikel:

In de media

Een groene oase

De tuin is een plek om tot rust te komen; even weg van de wereld van alledag, de onrust en de pandemie. Dat de consument de tuin op een nieuwe manier heeft leren waarderen kan niemand zijn ontgaan. In de Tuinspecial van het magazine Tuinzaken vind je inspiratie voor een groene oase en… daar weten wij bij Van Vliet Duurzaamhout natuurlijk wel raad mee! Lees het hele artikel in het magazine, te bestellen via tuinzaken.nl

Benieuwd naar ons assortiment picknicktafels?

Ga naar onze website

Binnen- én buiten kijken bij Boer Tom

In de nieuwste editie van Wendy Magazine vind je in de tuin van Boer Tom het hekwerk en de grote picknicktafel van Van Vliet Duurzaamhout. Zo kan zoontje Moos, een echt buitenkind, veilig buitenspelen en kunnen ze er heerlijk zitten samen met vrienden. Bekijk de foto’s voor een kleine impressie.

Op zoek naar meer inspiratie? Volg ons op Instagram en Facebook.

Eerdere edities
Nummer één in duurzaam Europees hout ®

Colofon

Dit magazine is een uitgave van Van Vliet Duurzaamhout. Het (her)gebruiken van beeld en teksten uit het Van Vliet Duurzaamhout Inspiratie Magazine is alleen toegestaan met toestemming van de redactie. Teksten mogen niet zonder toestemming gewijzigd of ingekort worden.

Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.