Duurzaam is de trend

“Elke dag weer zijn wij blij met de vele unieke projecten waar we aan mee mogen werken. Duurzaam is de trend, iets waar ons bedrijf op gestoeld is. De winter ligt bijna achter ons, een tijd waarin we altijd meedenken met de recreatiebranche die zaken aan het opknappen of veranderen zijn in aanloop op het nieuwe seizoen. Het is heerlijk ook om weer richting het voorjaar te gaan. We werken graag met hoveniers die net zoals wij kiezen voor duurzame producten met een natuurlijke uitstraling. In dit magazine laat tuinontwerper en hovenier Ruud Vermeer onder meer zijn bijzondere overkappingen en schuttingen zien, allemaal van duurzaam Europees hout. Daarnaast kunt u kennismaken met onze partner Gerben van Dorland. Zijn bedrijf TimberLab vervaardigt prachtige armaturen en andere verlichtings- en electra-oplossingen met ons kastanjehout."

Veel plezier met deze eerste uitgave van ons online magazine!

Wij zijn trots op onze producten en de unieke samenwerkingen die wij hebben. Deze leiden tot mooie toepassingen van onze duurzame houtsoorten. Denk aan unieke afrasteringen, bijzondere verlichting en overkappingen. Laat u verrassen!
Ernst-Jan Damen, Gijs Dorrestijn, Marcel Dorrestijn
Directie Van Vliet Kastanjehout

Een tuin om gelukkig in te zijn

Ruud Vermeer
Ruud Vermeer
Tuinontwerper en hovenier

Modern, oer-Hollands of jungle; hovenier en tuinontwerper Ruud Vermeer houdt van vele stijlen. “De rode draad in mijn werk is wel de keuze voor duurzame en natuurlijke materialen. Daarom klikt het denk ik zo goed met Van Vliet Kastanjehout. Al meer dan 20 jaar werk ik met hen samen. Destijds waren zij de enigen die eerlijke en pure duurzame houtsoorten aanboden.”

Ruud Vermeer, ook wel bekend onder de naam Meneer Vermeer Tuinen, zit al meer dan 36 jaar in het vak. “Ik ben een echt buitenmens. Toen ik net van school kwam, begon ik op een kantoor. Dat heb ik precies twee jaar volgehouden, het was gewoon niets voor mij. Ik ben het liefst buiten in de natuur.” Ruud Vermeer staat bekend om zijn bijzondere ontwerpen en diverse stijlen. “Ik wil graag iets bijzonders maken, waar mensen echt blij van worden. Als ik een opdracht krijg een tuin te ontwikkelen, dan vraag ik mensen na te denken over plekken waar ze het meest gelukkig zijn. Voel je je heel fijn in de duinen? Dan maak ik een duintuin, met veel grassen. Een van mijn meest bijzondere tuinen is een tuin in Balinese stijl. In gesprek met de bewoners kwam ik erachter dat zij dierbare herinneringen koesteren aan Indonesië, zij wilden graag een stukje van de sfeer naar hun Nederlandse tuin brengen.” Het resultaat is een unieke overkapping van duurzaam hout en jungleachtige groene beplanting. In een hoekje van de tuin kwam een bijzonder afdakje gemaakt van duurzaam kastanjehout waaronder je in lekkere loungestoelen kunt genieten van de ondergaande zon.

Lemen schutting

Naast het ontwerpen van bijzondere tuinen, houdt Ruud Vermeer zich bezig met het vervaardigen van afrasteringen, afdakjes, overkappingen, buitenverblijven en bijvoorbeeld schommels. “Ik maak het allemaal van duurzaam Europees hout. Ik houd van de natuurlijke uitstraling ervan en je kunt er alle kanten mee uit. Het past zowel in een natuurlijke als moderne, strakke tuin. Waar op dit moment veel vraag naar is, is de schuttingen die ik samen met Van Vliet maak van tamme kastanjehout. Deze kunnen we insmeren met leem of witte cement. De schutting is duurzaam en kan in elke gewenste kleur worden vervaardigd. Zo kan ik weer iets opleveren wat echt past bij de persoonlijke stijl en sfeer van mensen. Daar word ik gelukkig van.

Deel dit artikel:

Gek op kastanjehout

Coen van Aarsen
Coen van Aarsen
Medewerker In- en verkoop

“Hout en met name kastanjehout is voor mij het mooiste product wat er is. Het is duurzaam en kent oneindig veel toepassingsmogelijkheden”, aldus Coen van Aarsen. Hij is binnen Van Vliet Kastanjehout mede verantwoordelijk voor in- en verkoop. Al tijdens zijn studie Internationale Houthandel greep hij de kans om in contact te komen met Van Vliet Kastanjehout. “Ik zocht een stageplek, Van Vliet Kastanjehout leek mij de beste plek omdat kastanjehout een van hun belangrijkste producten is. Daarnaast ligt het hout hier op het terrein, het is daardoor letterlijk tastbaar.” Waarom ik zo gek ben op kastanjehout? De toepassingsmogelijkheden zijn zo divers, dat spreekt mij aan. Of je nu grote palen nodig hebt, verlichting, schapenhekjes of er meubelen ervan wilt maken; het kan allemaal. Daarnaast is het bijzonder duurzaam. Ik ben blij dat ik na mijn stage hier direct vast aan de slag kon. Het werk is lekker divers. Van inkoop in Frankrijk en Engeland tot en met de verkoop; ik vind het allemaal even interessant. Op dit moment ben ik bovendien bezig met onze certificeringen. Een uitdagend proces en ik vind het erg belangrijk om onze kwaliteit voortdurend te verbeteren en op orde te houden.”

Deel dit artikel:

Houten verlichting vormt eenheid met de natuur

Gerben van Dorland
Gerben van Dorland
Directeur Timberlab

Steeds vaker krijgen wij de vraag naar verlichtingsoplossingen. Voor in tuinen, op campings, in dierentuinen of outdoor terreinen. Veelal vervaardigen we armaturen op maat, hiervoor hebben we een unieke samenwerking met het bedrijf TimberLab.

Directeur van TimberLab Gerben van Dorland: “Afhankelijk van de klantvraag, maken we armaturen op maat. Daarnaast hebben we een standaard assortiment ontwikkeld.” Duurzaamheid, veiligheid en beleving. Die elementen vormen de basis voor TimberLab bij de ontwikkeling van unieke houten verlichting en aanverwante producten. “Wij hebben de technische kennis in huis en Van Vliet Kastanjehout heeft het duurzame hout. Samen krijgen we diverse vragen uit de markt en dat resulteert in een mooie samenwerking.”

Duurzame oplossingen

Gerben koos er een aantal jaren geleden voor zich helemaal te specialiseren in deze niche. “We zien een toenemende belangstelling voor duurzaamheid. Zo zijn we bijvoorbeeld betrokken bij een project op Texel waar oriëntatieverlichting de wens was, maar lichtvervuiling moest zoveel mogelijk worden beperkt. Dit omdat verlichting een verstorend effect heeft op de ecologie. We ontwikkelden speciale verlichtingspaaltjes die dichtbij de grond staan. We zijn nu bezig met Van Vliet Kastanjehout om een speciale solarapplicatie te ontwikkelen waarop verlichtingspaaltjes aangesloten kunnen worden. Zo zorgt zonlicht voor de energie. Het is fantastisch om steeds weer nieuwe en duurzame producten te ontwikkelen.”

Wilt u weten welke verlichtingsmogelijkheden er het best passen bij uw wensen? Neem contact met ons op! 

Contact

Deel dit artikel:

Nieuw in het assortiment bij Van Vliet Kastanjehout en meteen al een groot succes: Kastanjehouten vlechtschermen. Deze kunnen wij in diverse hoogtes leveren. Een ideale en duurzame afscheiding voor in tuinen of in recreatieparken.
Meer informatie
Producten en ontwikkelingen
Kastanjehouten schapenhek Camping Bakkum

Camping Bakkum: Schapenhek van kastanjehout

Op 1500 meter van het strand ligt Camping Bakkum. Alles op deze camping straalt liefde uit voor de natuur. Al jarenlang zorgen wij voor schapenhekken, antiparkeervoorzieningen, routewijzers en slagbomen van duurzaam Europees hout. Onlangs leverden en plaatsten we 1,5 kilometer kastanjehouten schapenhekken. Het kastanjehouten schapenhekwerk past uitstekend bij de natuurlijke sfeer van de camping. Niet alleen vanwege de uitstraling, maar ook vanwege de flexibele plaatsingsmogelijkheden, wat handig is in het glooiende duinlandschap. Wilt u weten hoe we dit project hebben aangepakt en wat we voor u kunnen betekenen?

Contact

Deel dit artikel:

Anti-parkeervoorzieningen

Anti-parkeerpalen functioneel met natuurlijke uitstraling

Antiparkeerpalen hadden nog niet eerder zo'n natuurlijke en daardoor vriendelijke uitstraling. Onze antiparkeerpalen van duurzaam kastanjehout worden steeds vaker op verzoek van campings, outdoorbedrijven, gemeentes en recreatieparken vervaardigd. Kastanjehout is natuurlijk heel duurzaam en laat zich goed bewerken. Een uniek product, informeer naar de mogelijkheden, wij helpen u graag verder!

Contact 

Deel dit artikel:

Assortiment eikenhout uitgebreid

Assortiment eikenhout uitgebreid

Frans eikenhout is een robuuste, stoere houtsoort. Voorheen werd deze houtsoort vooral gebruikt door aanemers en toegepast in dierentuinen en outdoorgeledenheden. Nu zien we een trend onder hoveniers en particulieren om eikenhout toe te passen in tuinen. Eikenhout is goed te bewerken en is ideaal voor het maken van overkappingen, buitenkeukens, vlonderplanken en schuttingen. Ons assortiment eikenhout hebben we uitgebreid met mooie planken van 3 cm dik en 20 cm breed. Ontdek de mogelijkheden!

Meer weten?

Deel dit artikel:

Nummer één in duurzaam Europees hout ®

Colofon

Dit magazine is een uitgave van Van Vliet Kastanjehout, Duurzaamhout.nl. Niets uit deze uitgave mag overgenomen worden zonder toestemming van Van Vliet Kastanjehout. Dat geldt ook voor beeldmateriaal.

Concept, redactie, tekst, technische realisatie: Lime C (www.lime-c.nl) en Websteen (www.websteen.nl).
Fotografie: Wilco van Dijen.

Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.